Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size selen verecektir.

Hatta, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla bile iş adımları ekseri şunları bâtınerir:

Molekül 3- Kaçış merdiveni kuruluşnın haricinde kalabilir. Ancak bununla dayalı uyulması müstelzim kimi kurallar bulunan. Mesela; bir binanın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden bir araba ise yapı dışına boş merdiven mimarilmasına destur verilmemektedir.

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mamultır ve alelumum modern binalarda kullanılır.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında kapının suhuletle açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu gibi olur.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında uyanıklık edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin yalnızca amacı midein kullanılabilmesi derunin bu unsura özen edilmelidir.

Skolastik binalarda ve yangın merdiveni alanı sıkı olan binalarda kaçış merdiveni yapımına olanak vermektedir. 

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi karınin yangın bapsı son tabaka kritik bir öneme sahiptir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir bekçi da, kaliteli bir yangın kapısının elan etkili bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede henüz hesaplı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun süre dayanır ve daha azca onarım gerektirir.

Bina çışitalarında kullanılan baplar fiillevi Yangın Çıkış Kapısı dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride sarılmış kalabilir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Birşunca firma ve şirkete bu alanda hizmet veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve yaşama güvenliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Report this wiki page